الأحد، 21 أكتوبر 2012

طريقه عمل الممبار "فيديو"






كل سنه وانتم طيبين فى ناس كتير بتدبح ولا تستطيع عمل الكثير من الاكلات  من لحوم وامعاء الخروف او العجل ولذا سوف احاول ان اغطى كثير من اهذه الاكلات مع قدوم عيد الاضحى المبارك .

1/2 كيلوممبار 3/4 كيلورز مصري مقداربقدونس وشبت وكسبرة خضرة ونعناع 6 ثمرةعصير طماطم معلقة كبيرة صلصة 2 ثمرة كبيرةبصلاية مقدارملح وفلفل وكمون وشطة وقرفة بودر مقدارقرنفل بودر وبهارات ملعقة صغيرةسكر التحضير:. هنقطع الممبار بحجم مناسب

. ونبتدي نجهز الحشوة بتاعة الممبار
. هنغسل الرز ونصفيه
. ونجهز الخضرة ونقطعها
. ونعمل بقي التسبيكة
. اول حاجة هنجيب بصلتين كبار ونقطعهم او نبشرهم زي ما تحبوا
. ونحطهم في حلة مع حتة زبدة وشوية زيت لحد ما البصل يدبل ويتغير لونه
. ونضيف عليه عصير الطماطم ومعلقة الصلصة ونسيبهم يتسبكوا شوية
. وبعدين نضيف التوابل كلها ونظبط الملح وبعدين نضيف معلقة صغيرة سكر بتخلي الطعم غير ومميز
. ونطفي عليها ونسيبها تهدي شوية
. بعدين نضيف عليها الرز والخضرة وماننساش رشة نعناع ناشف بتدي نكهة جامدة اوي الطبخ: . بعدين نبتدي نحشي الممبار بالحشو اللي مجهزينه
. وبعد مانخلص حشو نبطط الممبار شوية
. عشان لما الرز بيستوي بيزيد حجم الممبار فعشان يطلع حجمه مظبوط وما يبوظش مننا
. كمان واحنا بنحشي نخلي الاطراف بتاعة الممبار فاضية شوية
عشان الرز ما يقعش منها وتقفل بسهولة لما ننزله في المية
. بعدين بنجهز حلة فيها مية وحبهان وبصلتين ومكعب مرق وجنزبيل بودر وفلفل اسود وملح
. ونسيبها تغلي كويس اوي
. واحنا بنحط الممبار في الحلة نمسكه بايدينا من الطرفين بتوعه مش من طرف واحد
. عشان الرز ما يقعش منك في المية
. واول ما هتحطيه في المية هتلاقي الاطراف بتاعته قفلت علي طول
. نسيب الممبار علي نار متوسطة لمدة ساعة الا ربع تقريبا لحد ما الرز يستوي كويس وكمان الممبار
. بس برضه ما يمنعش انك تتابعي السوا من بعد مرور نص ساعة
ممكن يكون استوي عشان ما يتهريش مننا ويبوظ
. واول ما يستوي نطلعه من المية علي طول ونسيبه يبرد
. بعدين نجهز طاسة فيها زيت غزير ونسخن الزيت كويس ونحط فيه الممبار ونسيبه يتحمر كويس
. وكل واحدة بقي وذوقها في التحمير اللي عايزاه يتحمر اوي تسيبه مدة اطول





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق