الجمعة، 12 يوليو 2013

طريقه عمل صنيه رقاق بالحم المفروم فيديو



صينية الرقاق باللحمة المفرومة 
طريقة عمل الرقاق باللحمه المفرومه بالصور مع طريقة تعصيج الحمه المفرومه بالخطوات خطوه خطوة عمل صينية الرقاق باللحمه
المفرومه


 خطوات عمل صينيه الرقاق باللحمة المفرومة 
المقادير
10 رقاقات ( نصف كيلو تقريبا )
مرق دجاج او لحم ( شوربه دافيه )
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
سمن بلدى
لحمه معصجه
الطريقه : لحمه معصجه

-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج ودى طريقه تعصيج اللحمه المفرومه
( نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي ونجيب 1/2 ك اللحمه و نقلب فيها ونضيف كوب عصير طماطم مع ملعقه صلصه ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين نسيبها لحد ماتسوتي بتاع ربع ساعه بس 
الطريقه عمل الرقاق باللحمة المفرومة 
تحضير الرقاق باللحمة المفرومة
* نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و ندهنها بالسمن أنا استخدمت صينيه 32 على مقاس الرقاق 


* ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرق ( الشوربة ) المذاب به الصلصه فيصبح طريا 

وراعى ان يكون المرق دافى فقط وليس ساخن جدا حتى لا يتعجن منك الرقاق .
نضع الرقاقه بالصينية و احدة تلو الاخرى الى ان نصل الى 5 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة الحمة المفرومه المتعصجه


و نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة ونثني الاطراف بشكل مناسب فى حالة ما كانت الصينية صغيرة لكن انا صينيتى كانت مناسبه ما ثنيتش الاطراف


نضع على الوجه قليل من السمن وكدة تكون جاهزة بعد اضافة اقليل من الشوربه
*نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر أو سويها على سطح البوتجاز مع تدوير الصينيه باستمرار حتى تحمر ثم نقلبها على الوجه الثانى ونفعل نفس الطريقه حتى تحمر من جميع الجهات و لكن طريقة سطح البوتجاز تحتاج حرص حتى لا تحترق منك .


وتقطع و تقدم ساخنة
بالهنا رقاق باللحمه المفرومة مطبخ حوريات





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق